Välkommen till Vinbistro!

Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 20 år.

Jag är över 20 år

Rosé Brut

Méthode Traditionelle

BS art nr 70193. 239 kr. 
Kollikrav: 3 flaskor 

Rikt fruktig karaktär med tydliga inslag av smultron, granatäpple, hallon samt toner av viol och grapefrukt. Välbalanserad syra och elegant karaktär kompletteras av raffinerade bubblor. Den vulkaniska jordmånen ger vinet en lätt mineral karaktär. Mestadels Pinot noir, med lite stöd från furmint och kékfrankos. Modernt orienterad i stilen! 

Vinet görs enligt “Méthode Traditionelle” (Champagne-metoden). Vingården har som målsättning att skapa mousserande vin i världsklass, och genom ett ett nära samarbete med Christian Forget från Paul Bara i Champagne, får Kreinbacher den insikt och expertis som krävs för att lyckas. Allt handlar om de små detaljerna; exempelvis används Coquard-pressar liknande dem i Champagne. Mottot lyder: modern teknik, öga för detaljer samt precision i varje steg.

Ursprung: Nagy-Somló, Ungern
Jordmån: vulkanisk basalt
Producent: Kreinbacher
Druva: 92% Pinot noir, 5% Furmint, 3% Kékfrankos
Dosage: 10 g/l
Alkoholhalt: 12 %
Vinifiering: Medium cordon, handplockade druvor, jäsning vid kontrollerade temperaturer. Méthode Traditionelle, lagrat minimum 15 månader.
Passar som: Till festliga tillfällen, som aperitif, till lättare fisk- och skaldjursrätter
Serveras vid: 10-11 °C

Recensioner:

Vinguiden på Instagram 21 januari 2018:
"Riktigt gott rosa bubbel från Ungern, en andra jäsning på flaska. Fina hallontoner, friska smultron med bra syra, liten mineral karaktär och välbalanserat avslut. Vinguiden applåderar alla dessa spännande, högkvalitativa bubbelviner som nu dyker upp från olika delar av världen."

Beställ på Systembolaget

Mer om producenten 


Följ oss på Instagram!

#vinbistrostockholm

dont hide

© Copyright 2018, VinBistro Stockholm Aktiebolag