Välkommen till Vinbistro!

Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 20 år.

Jag är över 20 år

Kúria Cabernet franc 2012 


Cabernet franc i världsklass!

Begränsad volym -
Producentens flaggskeppsvin
I nuläget: Privatimport

Ekologiskt & Naturligt 

Producentens absoluta toppvin och stolthet. Ett elegant och komplext vin med stort uttryck av terroir. Här märks toner av kalk och magnesium, som ger vinet sin unika karaktär. Kúria-vinerna görs ofiltrerade och bör dekanteras för att återge sin storhet. Mycket gott redan nu, men når sin maximala potential om ca 10-15 år.

Ursprung: Villány, Ungern
Producent: Malatinszky Organic Wine Estate
Druva: Cabernet Franc  
Om typen: Kúria är Malatinszkys absoluta premium-linje vin
Årgång: 2012
Alkoholhalt: 14, 5 %
Kvarvarande sockerhalt: 2,4 g/l
Syra: 5,1 g/l
Genomsnittlig ålder på vinrankorna: 15 år
Antal vinrankor per hektar: 6200
Skördeuttag: 20-22 hl/hektar
Passar till: smakrika kötträtter på nöt, lamm eller vilt.
Serveras vid: 18-20°C
Vinifiering: Görs på handplockade och noga utvalda druvor. Fermentering på noga utvald naturlig jäst vid kontrollerade temperaturer. Musten får självrinna, naturlig gravitationsteknik. Lagrat 60 % på nya ungerska ekfat (500 l) i 15 månader. Kúria är vingårdens toppvin. Ofiltrerat och ekologiskt certifierat. Begränsad volym.

Utmärkelser:
Årgången från 2007 vann pris för ”Bästa Cabernet Franc” i Vinagora Concours International de Vins 2014.

Om druvans potential i området:
Må alla frankofiler gå i taket, men Cabernet Franc, den franska kultdruvan från Loire, trivs förbannat bra i Villány i södra Ungern. Som bäst? Nja, det är väl en smaksak, men herregud vilka viner som produceras där. Inte är det tillfälligheter heller.
Vinguiden, 2016-10-20

Mer om producenten 


Följ oss på Instagram!

#vinbistrostockholm

dont hide

© Copyright 2018, VinBistro Stockholm Aktiebolag