Välkommen till Vinbistro!

Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 20 år.

Jag är över 20 år

Gere Attila 

Attila Gere.

Om Villány:

Sydligaste regionen i Ungern, och den som får flest soltimmar (ca 2200 soltimmar/året). Känt för sina kraftfulla röda viner och utmärkta förutsättningar för Cabernet franc. ca 2500 ha. 

Jordmånen är kalkrik lössjord och lerjord.

En av Villánys främsta vinproducenter 

Gere Attila tillhör de mest välkända ungerska vinproducenterna. Vinodlingarna i Villány har drivits av familjen i sju generationer. Attila Gere (observera att i Ungern står efternamnet före förnamnet; ”Gere” är alltså familjenamnet) är känd för att göra personliga, högklassiga och distinkta viner som håller jämn och hög kvalitet.

Speciellt berömt är vingården för sina ”topp tre”-viner; Attila, Solus och Kopár, av vilka Kopár är den allra främsta. Decanter kallar det för en "imponerande Bordeaux-blandning" . Vinjournalen skriver: ”Av de många producenterna av röda viner från Ungern anses vingården Attila Gere vara en av de bästa. Deras viner är extremt fylliga med intensiva smaker.”

Gere Attila äger även andra vingårdar under namnen Csillagvölgy och Gere-Weninger. Viner från Attila Gere är märkta ”Gere”.​

Fördelarna med att odla ekologiskt

Sedan 2010 är allt vin ekologiskt producerat (inte certifierat). Först utprovades ekologisk odling på ett avgränsat område och när resultaten blev exceptionellt bra, bestämde sig Gere för att helt byta till ekologisk produktion. Villány är en tacksam region att odla ekologiskt på, då den har ett varmt och soligt klimat med få regndagar och det regn som kommer torkar upp snabbt tack vare friska vindar. 

Andrea Gere, Attilas dotter, säger så här om vinsterna med ekologisk odling:

The omission of pesticides allows the character of the soil to manifest clearly, resulting in more complex and exciting wines. 

Produktion: ca 500 000 flaskor/år


Följ oss på Instagram!

#vinbistrostockholm

dont hide

© Copyright 2019, VinBistro Stockholm Aktiebolag