Välkommen till Vinbistro!

Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 20 år.

Jag är över 20 år

Brut Nature 

Inget tillsatt socker - Méthode Traditionelle

BS art nr 71398. 215 kr. 
Kollikrav: 3 flaskor 

Ett autentiskt, “naturligt”, mousserande vin utan något tillsatt socker. I munnen märks toner av röda äpplen, citrusblomma, bröd och brioche, tillsammans med raffinerade bubblor och den druvtypiska höga syran.

Vinet görs enligt “Méthode Traditionelle” (Champagne-metoden). Vingården har som målsättning att skapa mousserande vin i världsklass, och genom ett ett nära samarbete med Christian Forget från Paul Bara i Champagne, får Kreinbacher den insikt och expertis som krävs för att lyckas. Allt handlar om de små detaljerna; exempelvis används Coquard-pressar liknande dem i Champagne. Mottot lyder: modern teknik, öga för detaljer samt precision i varje steg.

Ursprung: Nagy-Somló, Ungern
Jordmån: Druvorna kommer ifrån de kyligare, östra jordlotterna i Somló. Jordmånen är vulkanisk basalt.
Producent: Kreinbacher
Druva: 71 % Furmint, 29 % Chardonnay
Dosage: 0 g/l
Alkoholhalt: 12 %
Vinifiering: Medium cordon, handplockade druvor, jäsning vid kontrollerade temperaturer. Méthode Traditionelle, lagrat minimum 18-22 månader.
Passar som: Till festliga tillfällen, som aperitif, till lättare fisk- och skaldjursrätter
Serveras vid: 10-11 °C

Recensioner

Tidigare årgången:

Johan Franco Cereceda på Vinguiden (2017-04-07) "Läckert lyxiga viner på Beställningssortimentet":

"Djup i doften, mogen fruktton, mogna äpplen i mer brödigt, exklusivt orienterad stil, tropiska frukter, aromatisk. Bra syra, stenig mineralitet i smak, mogna äpplen, torr, fruktig som drar åt det tropiska, mogna gula äpplen med bra längd i fin balans samt med nötiga inslag i avslut."

Beställ på Systembolaget

Mer om producenten 


Följ oss på Instagram!

#vinbistrostockholm

dont hide

© Copyright 2018, VinBistro Stockholm Aktiebolag