Välkommen till Vinbistro!

Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 20 år.

Jag är över 20 år

Brut Classic

Méthode Traditionelle

BS art nr 78021. 205 kr. 
Kollikrav: 3 flaskor 

Djup doft, intensiv fruktighet med inslag av mogna röda äpplen och rostad karaktär i brödigt orienterad stil. Aromatiskt med frisk, balanserad syra och toner av grapefrukt och citrusfrukt, tillsammans med kex, brioche och acaciahonung. Druvtypiska inslag av Furmint och viss rökighet. Raffinerade bubblor och lång eftersmak. 

Vinet görs enligt “Méthode Traditionelle” (Champagne-metoden). Vingården har som målsättning att skapa mousserande vin i världsklass, och genom ett ett nära samarbete med Christian Forget från Paul Bara i Champagne, får Kreinbacher den insikt och expertis som krävs för att lyckas. Allt handlar om de små detaljerna; exempelvis används Coquard-pressar liknande dem i Champagne. Mottot lyder: modern teknik, öga för detaljer samt precision i varje steg.

Ursprung: Nagy-Somló, Ungern
Jordmån: Druvorna kommer ifrån de kyligare, östra jordlotterna i Somló. Jordmånen är vulkanisk basalt.
Producent: Kreinbacher
Druva: 71% Furmint, 29% Chardonnay
Dosage: 10 g/l
Alkoholhalt: 12 %
Vinifiering: Medium cordon, handplockade druvor, jäsning vid kontrollerade temperaturer. Méthode Traditionelle, lagrat minimum 18-22 månader.
Passar som: Till festliga tillfällen, som aperitif, till lättare fisk- och skaldjursrätter
Serveras vid: 10-11 °C

Recensioner:

Vinguiden 2018-01-20 på Instagram:

"Ungerskt bubbel, andra jäsning på flaska, riktigt bra, Kreinbacher."

Beställ på Systembolaget

Mer om producenten 


Följ oss på Instagram!

#vinbistrostockholm

dont hide

© Copyright 2018, VinBistro Stockholm Aktiebolag